Alkohol: 3,7%
Ekstrakt: 10,5%
Kraj pochodzenia: Polska
Kolor: [7/10]
Piana: [7/10]
Zapach: [7/10]
Smak: [7/10]
Nasycenie: [4/10]
Opakowanie: brak
Cena: 10 zł / 0,5 l [Setka Pub]
Uwagi: Bitter z podkrakowskiego browaru Pracownia Piwa. Otrzymany trunek jest koloru miedzianego, lekko mętny. Piana średniej wielkości, szybko opada, ale równocześnie ładnie i mocno oblepia ścianki, a także utrzymuje się w postaci grubego kożucha. Wysycenie dwutlenkiem węgla zdecydowanie poniżej średniej, ale tutaj pasuje idealnie.
W zapachu dominują nuty słodowe, zbożowe i przypieczonej skórki od chleba. Do tego dochodzą lekkie nuty toffi (ale nie jest to diacetyl), lekko metaliczne i chmielowe (ale w bardzo minimalnym stężeniu). Do tego dochodzi nie do końca przyjemna (aczkolwiek niezbyt intensywna) nuta gotowanej kapusty.
Smakowo jest zdecydowanie wytrawnie, aż wodniście. Mamy tutaj nutę chmielową (żywiczno-torfową), słodową i przypieczonego chleba. Goryczka jest niezbyt duża i zdecydowanie brakuje tutaj trochę pazura.
Podsumowując, jest to poprawny, smaczny, z niewielkimi wadami bitter, któremu brakuje jednak trochę ożywienia i kreatywności. Piwo nad wyraz sesyjne i głównie w tej materii się potrafi obronić.
W zapachu dominują nuty słodowe, zbożowe i przypieczonej skórki od chleba. Do tego dochodzą lekkie nuty toffi (ale nie jest to diacetyl), lekko metaliczne i chmielowe (ale w bardzo minimalnym stężeniu). Do tego dochodzi nie do końca przyjemna (aczkolwiek niezbyt intensywna) nuta gotowanej kapusty.
Smakowo jest zdecydowanie wytrawnie, aż wodniście. Mamy tutaj nutę chmielową (żywiczno-torfową), słodową i przypieczonego chleba. Goryczka jest niezbyt duża i zdecydowanie brakuje tutaj trochę pazura.
Podsumowując, jest to poprawny, smaczny, z niewielkimi wadami bitter, któremu brakuje jednak trochę ożywienia i kreatywności. Piwo nad wyraz sesyjne i głównie w tej materii się potrafi obronić.
Ocena końcowa: 7/10
0 komentarze:
Prześlij komentarz