tag:blogger.com,1999:blog-2584631348746889326.post558885485271056153..comments2023-12-24T20:47:57.738+01:00Comments on Piwo alternatywnie: Pinta & AleBrowar, B-Day 3.1 Spoko MaroccoUnknownnoreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2584631348746889326.post-80506454655235805322015-09-27T10:20:53.202+02:002015-09-27T10:20:53.202+02:00Chmielenie na zimno czasami sprawia, że piwo pachn...Chmielenie na zimno czasami sprawia, że piwo pachnie genialnie dosłownie kilka dni, a później aromat szybko się redukuje. Jeśli było pasteryzowane (ale nie pamiętam czy tak tutaj było) to również ten element mógł być przyczyną.Kamilhttp://alterbeer.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2584631348746889326.post-44919511469020040652015-09-26T20:40:58.584+02:002015-09-26T20:40:58.584+02:00Piłem w dniu premiery lane i do tamtego czasu równ...Piłem w dniu premiery lane i do tamtego czasu równie cudownie aromatycznego piwa nie piłem. Kwiatowo- owocowy zapach piwonii i białych owoców (liczi, ananas) aż mieszał w głowie przy każdym łyku, zastanawiało mnie z czego on pochodził, w składzie wybijał się jedynie chmiel Sorachi Ace. Jakieś 2-3tyg później piłem butelkowane i już niestety to nie było to, w zapachu płytkie i bez wyrazu. Z czego mogły wynikać takie różnice?BartMornoreply@blogger.com